افزایش بسیار زیاد حجم پروندهها و در نتیجه اطاله دادرسی (طولانی شدن زمان رسیدگی به پرونده) گاهی از مطرح شدن دعواهای نادرست، بیهوده و ناسنجیده نشئت میگیرد و قضات را برای صدور رای با مشکل مواجه میکند.
افزایش آگاهیهای حقوقی مردم، نه فقط از طرح دعاوی نادرست و افزایش پروندهها در دادگستری جلوگیری میکند، بلکه باعث میشود مردم در محاکم سردرگم نشوند. بنابراین ارتقاء سطح آگاهیهای حقوقی مردم میتواند از حجم زیادپروندهها در دستگاه قضایی بکاهد و در وقت و هزینههای مردم نیز صرفهجویی شود.
در نکات حقوقی ملکی مجله دلتا، بسیاری از موضوعات حقوقی برای آگاهی بخشیدن به عموم مردم بررسی میشود. در این مطلب نیز، به یکی از ابهامات حقوقی با موضوع تعیین تکلیف اموال و داراییهای فردی که در کما قرار میگیرد، میپردازیم.
متاسفانه بسیار پیش میآید که افراد در اثر بیماری و یا در اثر سانحه تصادف و. ناگهان به کما میروند و در این میان به دلیل اینکه در این حالت هنوز دچار مرگ کامل نشده و فقط دچار مرگ مغزی شدهاند، نزدیکان برای تعیین تکلیف اموال آنها اعم از املاک و حسابهای بانکی و دیگر موارد، با مشکل مواجه میشوند.
از آنجا که در بسیاری از موارد هزینههای درمان این افراد بسیار بالا است؛ فرزندان این افراد به این اموال نیاز دارند و برای اینکه اموال برای درمان فرد به کما رفته هرچه سریعتر در اختیار فرزندان قرار گیرد، لازم است اقدام حقوقی سریعتر و مناسبتر با این شرایط را انجام دهند.
به دلیل اینکه فردی که در حالت کما قرار میگیرد، از نظر قانون در ردیف محجورین (یعنی کسانی که به دلیل زوال عقل از اینکه بتوانند امور خود را بهطور مستقل و بدون دخالت دیگری اداره کنند و شخصاً اعمال حقوقی انجام دهند، منع شدهاند) قرار میگیرند، بنابراین همانطور که در مطلب قبل در خصوص افراد محجور بیان شد، در این موارد نیز باید توسط دادستان برای آنها قیم تعیین شود.
اطرافیان فرد باید با در دست داشتن مدارک هویت خود و همچنین تصویر پرونده پزشکی فرد، به امور حسبی دادگاه مراجعه و نسبت به تعیین قیم برای دسترسی به اموال فردی که در کما است، اقدام کنند.
برای مطالعهی بیشتر به نکات حقوقی ملکی، دانستنی های حقوقی ملکی، مجله دلتا مراجعه کنید.
درباره این سایت